Pages

Iiris Siren Photography

tiistai 5. elokuuta 2014

Hello! 


Kiva, kun poikkesit matalaan valokuvausmajaani! Olen Iiris, valokuvaukseen äärimmäisen ihastunut ja tärähtänyt tyyppi. Opiskelin valokuvausta kymmenen vuotta sitten - silloin "dinoaikana", kun käytössä oli vielä ne filmikamerat ja kuvat tehtiin käsityönä pimiössä - ja valmistuin räpsijäksi (VAT) vuonna 2004. Valokuvaamisen aloitin jo 15-vuotiaana, jolloin ensimmäinen kamerani oli Pringles-putkilosta itseaskarreltu teräväpiirtoluomus, jonka sisällä oli vain yksi filmiruutu kerrallaan. Ja tämä tarina on tosi. Nykyään kuvaan hieman toisenlaisella kalustolla.

Olen erikoistunut miljööpotrettikuviin. Otan muotokuvia (oli se sitten kihla-, vuosipäivä-, lapsi-, valmistujais,- tai lemmikkikuva...) ulkona luonnonhelmassa: puistossa, metsässä, rannalla, kalliolla, kukkulalla, kaupungilla, huvipuistossa, takapihalla, you name it! Keskityn ainoastaan muotokuvaukseen ja näin ollen esimerkiksi dokumentoiva hääkuvaus jää ulkopuolelle, koska se ei tunnu omalta jutulta. Mikäli etsit rentoa ja mukavata räpsijää, olen luultavasti oikea kuvaaja sinulle! Otan kuvat omalla persoonallisella, herkällä ja valoisalla tyylilläni yhdessä asiakkaan kanssa ideoiden ja aina kuvattavan/kuvattavien ehdolla. 

Ennen kuvausta käydään läpi kuvaussuunnitelma. Näin on myös rennompi astella kameran eteen, kun on tavannut kameran takana lymyävän tyypin. Voimme yhdessä miettiä kuvausrekvisiittaa, miljöötä ja miksei kuvausvaatteitakin. Olisikin toivottavaa, että kuvien tilaaja toisi rohkeasti esiin omia ideoitaan. Näin kuvista saataisiin enemmän kuvattavan näköisiä. Pyrin luomaan kuviin utuisen ja taianomaisen tunnelman, sillä arjessa kohtaa ihan tarpeeksi realismia. 

Vaikka alunperin olenkin lupsakka savolainen, asun tätä nykyä Pirkkalalalassa ja kuvaus tapahtuu pääosin Pirkanmaan alueella. Mikäli haluat minut kuvaamaan Pirkanmaan rajojen ulkopuolelle, sekin käy. Hintaan lisätään vain asianmukaiset matkakulut. Hintatiedot ja vapaat kuvauspäivät selviävät kätevästi sähköpostin kautta: iiris.siren@gmail.com. Olen tällä hetkellä ns. kevytyrittäjä, ja laskutuksen hoidan Ukko.fi-laskutuspalvelun kautta.

Psst! Mikäli tykkäät kuvistani, osoita se peukulla Facessa! Uuden blogin avajaisia juhlistaen, järjestän 100 ensimmäisen tykkääjän kesken arvonnan Facebook-sivuillani!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Design by | SweetElectric